Wenkbrauwen

Brow mapping

Brow mapping wat is dat eigenlijk?

Brow mapping is een redelijk nieuwe term die tegenwoordig veel gebruikt wordt in beauty salons en brow bars. Hiermee wordt bedoeld dat de wenkbrauwstyliste heel nauwkeurige meettechnieken gaat uitvoeren, om de optimale wenkbrauwvorm te krijgen. In onze cursus brow mapping & styling leer je om goed naar de vorm van het gelaat te kijken, om het hoogste punt van de wenkbrauwen te bepalen en om heel secuur het perfecte begin- en eindpunt van de wenkbrauwen te ontdekken. Je leert om met praktische tools deze meettechnieken uit te voeren, onder andere met speciale brow-draad/inktdraad.

Wenkbrauwen verven

1. Waarom je wenkbrauwen verven?

Je kunt natuurlijk elke dag in de weer gaan met wenkbrauwpotloodjes en -poeders, maar dat vergt veel tijd. Wil je voor een langere tijd geen omkijken hebben naar je wenkbrauwen, dan is verven een uitstekend idee. De verf legt een laagje om de wenkbrauwen, waardoor de wenkbrauwen meteen voller lijken. Vooral de uiteinden van de wenkbrauwen zijn vaak dunner, waardoor je ze bijna niet ziet. Met wenkbrauwverf zorg je ervoor dat je wenkbrauwen goed naar voren komen.

2. Welke kleur past bij mij?

Het mooiste en meest natuurlijke resultaat behaal je wanneer je voor wenkbrauwverf kiest, die net één tintje donkerder is dan de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen. Doordat de wenkbrauwen iets donkerder worden, krijgt je gezicht meteen meer uitstraling. Probeer het eens uit. Wil je je wenkbrauwen toch nog iets meer nadruk geven, dan kun je daarna altijd nog een tintje donkerder gaan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je haren in een andere kleur hebt geverfd en dat je wenkbrauwen daar niet mooi meer bij passen. Dan kun je ervoor kiezen om je wenkbrauwen te verven in een kleur die dichter bij je nieuwe haarkleur ligt.

3. Vergeet niet om je wenkbrauwen mooi vorm te geven!

Je geverfde wenkbrauwen zullen alleen maar goed tot hun recht komen als ze ook mooi in vorm zijn. Het shapen van de wenkbrauwen gebeurt steeds na het verven. Door de wenkbrauwen na het verven te epileren heb je minder kans op huidirritatie. Het epileren kan eenvoudig met een pincet of op oosterse wijze met een draadje. Deze laatste methode wordt ook wel ‘threading’ genoemd en is ontzettend populair. We leren je er graag alles over in onze Cursus Threading.

4. Geverfde wenkbrauwen vragen om onderhoud

Hoewel je enkele weken geen omkijken hebt naar geverfde wenkbrauwen, moet je er wel rekening mee houden, dat je daarna de wenkbrauwen wel weer bij zult moeten werken. Wil je de gekozen kleur behouden, dan zul je de wenkbrauwen steeds weer opnieuw moeten verven. Je zult dus om de paar weken een afspraak moeten maken bij je wenkbrauwstyliste voor het bijwerken van je wenkbrauwen. Dit is om de 3 a 4 weken.

Wenkbrauwen kleuren met henna

Henna Wenkbrauwen is een techniek waarbij de wenkbrauwen worden geverfd en opgevuld met hennaverf. In tegenstelling tot reguliere wenkbrauwverf wordt met wenkbrauw henna tevens de huid onder de wenkbrauwen getint. Dit zorgt voor een veel vollere look en een langere houdbaarheid. Afhankelijk van het huidtype en de nazorg blijft de Henna 1- 2 weken op de huid en op de haartjes 6-8 weken!
In vergelijking met normale wenkbrauwverf blijft henna dus veel langer op de haartjes zitten.

Tijdelijk geen wenkbrauwmake-up nodig

Je wilt wel mooie wenkbrauwen, maar je wilt er niet elke dag veel tijd mee kwijt zijn! Dan is het verven van je wenkbrauwen met henna een aanrader. Het grote voordeel van henna is dat je hiermee niet alleen de wenkbrauwhaartjes, maar ook de huid verft. Daardoor lijken je wenkbrauwen nog voller. Sommigen beweren zelfs dat hun haartjes er daardoor langer uitzien. Je hebt gedurende 2 tot 5 weken geen wenkbrauwmake-up nodig, zoals een wenkbrauwpotlood of -poeder. De tijd die je dagelijks voor de spiegel staat om aan je wenkbrauwen te besteden, kun je nu ergens anders aan besteden!

Het is een natuurlijk product

Houd je van natuurlijke verzorgingsproducten en make-up, dan is henna een goed alternatief voor chemische wenkbrauwverf. Het verschil tussen chemische verf en hennaverf, is dat chemische verf als het ware in het haar trekt en het helemaal bedekt. Henna legt enkel een beschermend en gekleurd laagje over je wenkbrauwhaartjes. Voor het aanmaken van de hennaverf heb je alleen maar water nodig. Dit leidt minder snel tot allergische reacties. Henna brows kunnen daarom een ideale oplossing zijn voor wie allergisch is voor chemische wenkbrauwverf.

Korte inwerktijd en geen rode gloed

Sommige dames twijfelen als we het hebben over henna brows, omdat ze bang zijn voor een lange inwerktijd en een rode gloed over hun wenkbrauwen. Dat zijn namelijk twee effecten die voorkomen bij hennaschilderingen als lichaamsversiering. Bij henna brows is daar echter geen sprake van. De hennaverf voor wenkbrauwen hoeft maar 15 tot 20 minuten in te trekken. Aan het product zijn pigmenten toegevoegd, die voorkomen dat je wenkbrauwen een rode gloed krijgen. Je kunt met henna prachtige blonde, bruine en zwarte tinten bekomen. Je bereikt met henna brows een heel natuurlijk effect.

Henna brows, niet doen als je niet elke 2 weken een retouch wilt!

Houd er rekening mee dat de kleur van henna brows na twee weken begint te vervagen. Heb je geen zin om elke 2 weken terug te gaan naar je wenkbrauwstyliste voor een retouch? Dan kun je beter een andere brow behandeling kiezen. Henna brows zijn om die reden vooral een goede keus als je bijvoorbeeld tijdens een speciale gelegenheid extra mooi voor de dag wilt komen. Daarnaast is het ook vooral geschikt voor dames die van zichzelf al volle wenkbrauwen hebben.