BIAB

WAT IS BIAB?

BIAB is de Engelse verkorting van ‘Builder In A Bottle’. Dat klinkt veelbelovend en dat is het volgens fans ook. Het is een ‘flexibele en verstevigende gel’ BIAB is sterker dan gellak maar flexibeler dan gel. Ideaal voor mensen waarbij gellak steeds scheurt omdat de natuurlijke nagel niet stevig genoeg is (gellak geeft geen stevigheid enkel een mooi gelakte nagel gedurende een 2-tal weken) of mensen waarbij gel steeds loslaat omdat het te hard is en de natuurlijke nagel te flexibel. BIAB kan enkel toegepast worden op de natuurlijke nagels. Er is dus geen verlenging mogelijk. 

 

VOOR WIE IS BIAB GESCHIKT?

BIAB wordt vooral aangeraden voor mensen met poreuze en dunne nagels. Als je daar geen last van hebt, kun je natuurlijk ook voor deze behandeling kiezen. 

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN GEL EN BIAB-NAGELS?

Zoals je kunt lezen is BIAB net even anders dan gel. Het zit precies tussen gellak en gel in: het is dikker dan gellak, maar dunner dan gelnagels. 

 

HOE LANG BLIJFT BIAB ZITTEN?

 

Drie tot vier weken. Je kunt BIAB altijd blijven herhalen, maar als je nagels echt beschadigd zijn, kan het wel tot 6 maanden duren voor er een gezonde en sterke nagel is teruggegroeid."

 

NAZORG

 

Wees altijd de eerste 24 uur na de behandeling voorzichtig. Dit betekent dat je het best hitte kunt vermijden (bv. sauna, zonnebank, heet bad). Probeer regelmatig nagelriemolie te gebruiken – dit houdt je nagels gehydrateerd, stimuleert groei en zorgt ervoor dat het product goed aan de nagel blijft vastzitten. Als je gaat schoonmaken (bv de afwas), gebruik dan altijd rubberen handschoenen. Was je handen als je in contact bent geweest met chloor, insectenspray of zonnebrandcrème. Als je het product van je nagels af wilt halen, maak dan een afspraak met je nagelsalon.

“Qua don’ts … Vermijd sterk gekleurde kruiden, nieuwe zwarte kleding, henna, en zilver shampoo. Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat er een blijvende verkleuring ontstaat op de nagels. Gebruik je nagels nooit als gereedschap (tandenstoker, schroevendraaier …) en ga niet aan de lak trekken als het loslaat, want dan kun je je natuurlijke nagel beschadigen. Vijl niet zelf je nagels bij, dan verwijder je het laagje dat de nagels heeft ‘dichtgeseald’ en laat daarna alles sneller los.

 

BIAB VERWIJDEREN

Laat je BIAB verwijderen vlak voor je volgende manicure in de salon. Dan laten ze vaak nog een klein laagje zitten, waarop de volgende laag wordt aangebracht.