Lashlift

Wat is een lash lift?

Er zijn verschillende manieren om je wimpers in de kijker te zetten: met mascara, nepwimpers of wimperextensions, bijvoorbeeld. Ook een lash lift hoort thuis in dat rijtje: een techniek waarbij je wimpers semi-permanent omhoog gewipt en gekruld worden, om ze zo optisch voller, langer en mooi gekruld te doen lijken.

Voor wie?

Een lash lift kan bij iedereen worden toegepast, of je nu korte, lange, rechte of net  overkrulde wimpers hebt. De behandeling is wel niet geschikt als je een oogontsteking of wimperextensions hebt. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Vraag dan raad aan je gynaecoloog.

Hoe gaat het in z’n werk?

Een lash lift-behandeling is volledig pijnloos en duurt gemiddeld een uur:

  • Er wordt een rubberen padje met een afgeronde bovenkant op je ooglid geplaatst. Met deze ronding kunnen je wimpers worden gekruld.
  • Op het padje worden je wimpers zachtjes gestreken en behandeld met een vloeistof. Die is sterk genoeg om de krul te fixeren, maar tegelijk mild genoeg om je wimpers niet te beschadigen.
  • Tijdens de behandeling worden dikwijls aanvullende producten gebruikt om je wimpers extra te voeden en te beschermen.
  • Als finishing touch kun je de wimpers nog laten verven. Vooral bij blonde types, of mensen met hele lichte wimpers, kan zo het effect van een lash lift worden versterkt. Zwarte verf zorgt voor een mascara-effect, terwijl bruin een zachter resultaat geeft.

Hoelang blijft het resultaat?

Na een lash lift kun je zo’n 6 tot 8 weken genieten van een mooie, open blik. Je eigen wimpers lijken langer door de lifting en de krul zorgt voor meer volume. Je hebt geen mascara of wimperkruller meer nodig.

Waar hou je rekening best mee?

De eerste 24 uur na de behandeling mogen je wimpers niet nat worden en mag je geen mascara gebruiken. Probeer geen druk uit te oefenen op je wimpers (door er bijvoorbeeld op te gaan liggen).

Na de eerste 24 uur kun je alles weer doen zoals voorheen met je wimpers. Let wel op met hardnekkige of waterproof mascara, aangezien deze moeilijker te verwijderen is. Reinig je ogen en wimpers bovendien altijd met de krul mee (dus niet poetsend of wrijvend) om van zo lang mogelijk van je lash lift te genieten.